Slag om Berlijn 1945


Berlijn! Hoofdstad van het Derde Rijk van Hitler van 1933 - 1945.


Op 16 april 1945 ontketent Stalin de slag om Berlijn. Bij het plaatsje Seelow biedt het Duitse leger fel weerstand tegen de opmars van het 1e Wit-Russische Front van Zhoekov. Maar het lot van Berlijn is bezegeld en de Sovjets veroveren Berlijn, met als triomfantelijk slot de inname van de Rijksdag. Tijdens deze reis volgen we de gebeurtenissen in 1945, maar staan we ook stil bij
andere aspecten van het Derde Rijk als Joden-vervolging, Verzet en de bombardementen op Berlijn.

 

Reisprogramma


Dag 1 We rijden naar Seelow, iets ten Westen van Berlijn. We bezoeken eind van de middag alvast het Museum Seelower Hőhen. Overnachting in een lokaal hotel, waar we ons voorbereiden op wat
komen gaat.


Dag 2 We maken een uitgebreide rondrit in de omgeving van Seelow op zoek naar sporen van de gevechten van 1945. We bezoeken onder andere de commandopost van Zhoekov, bekend uit de TV-serie “Ten Oorlog”. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Berlijn. ʻs-avonds wellicht al op verkenning?


Dag 3 Een gevulde dag met bezoek aan de Reichstag, Brandenburger Tor, Plaats Fűhrerbunker, Holocaust Monument, Topgrafie des Terrors, Berlin Unterwelten u.s.w.


Dag 4 ʻs ochtends brengen we o.a. een bezoek aan Treptower Park, ʻs-middags bezoeken we het KZ Sachsenhausen.


Dag 5 In de ochtend brengen we nog een bezoek aan het Olypisch Stadion en de Wannsee Villa in Potsdam voordat we terugrijden naar huis.

 

Wijzigingen en aanvullingen voorbehouden