Algemene voorwaarden

 

Op overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Die vind u hierM.b.t. reisgarantie is het onderstaande van toepassing:

STO-reisgarantie en financiële zekerheid

Alle aanbieders van pakketreizen* moeten een reisgarantie bieden die voorkomt dat consumenten de vooruitbetaalde reissom kwijt zijn in geval van financieel onvermogen of faillissement van de reisaanbieder. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden.

 

*Een pakketreis is een reis die bestaat uit verschillende elementen die ten minste het vervoer en de accommodatie (overnachting of periode van verblijf van meer dan 24 uur) of één van beide plus een andere essentiële toeristische dienst omvat.


Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Durendale Reizen gebruik van de STO-reisgarantie op haar reizen. Deze reisgarantie houdt in dat de Stichting Take Over (STO) in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zal zorgen dat u uw geld terug krijgt, uw reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaalt u de reissom niet aan Durendale Reizen maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

 

Wanneer de reis is voltooid zal de reissom 1 dag na afloop van uw reis door de Stichting Derdengelden Certo Escrow overgemaakt worden aan Durendale Reizen. Alleen in het geval dat Durendale Reizen in surseance van betaling komt of failliet gaat, maakt Certo Escrow uw geld over aan de STO. Indien u nog niet op reis bent ontvangt u de betaalde reissom van STO terug. Wanneer u reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, ofwel uw reis af kunt maken ofwel dat u naar huis kunt terug keren.

 

Uw boeking en procedure


Nadat u van Durendale Reizen een boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. U wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kunt u direct overgaan tot betaling. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de reissom.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

 

Belangrijke opmerkingen


In geval van faillissement zal de STO nooit meer kosten voor u kunnen maken dan maximaal de betaalde reissom.

Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode. De STO is geen geschillencommissie.

De kosten van de garantie zijn inbegrepen in de reissom.

Deze garantiestelling is niet van toepassing op dagtochten of personenvervoer, deze betaalt u rechtstreeks aan Durendale Reizen.

 

Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij graag financiële zekerheid bieden en op deze manier kan dat. Uiteraard kunt u bij ons met uw vragen hier over terecht. Ook kunt u een en ander nog nalezen op de website van Stichting Take Over (STO)

STO-rgb_logo-72.png

 
 

 

 


Contactformulier